• Passalacqua Cremador 1kg ziarnista

Kawa Passalacqua Cremador to wyśmienita włoska kawa składająca się w 70% z ziaren Arabica i 30% ziaren Robusty.

Typ ziarnista
Producent PASSALACQUA
Wielkość opakowania 1 kg
Data ważności sierpień 2020
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczka w RUCHu 8
Paczkomaty InPost 12
Kurier Pocztex 48 13
Kurier (Pobranie) 16
Dostępność 1 szt.
Zostaw telefon

Kawa Passalacqua Cremador - mocno palona

Ta kawa pochodzi z włoskiej palarni, która wypala prawie 4 tysiące kilogramów kawy dziennie. Zamiłowanie do doskonałej kawy, jakie kultywuje się w palarni, sprawia, że już na wstępnym etapie przygotowywania mieszanki, przywiązuje się ogromną wagę do wyboru plantacji, z których z kolei wybiera się najlepsze ziarna. Ta wstępna selekcja ziaren kawy decyduje o wysokiej jakości produktu końcowego, czyli tego, co dostaje się w ręce klienta w kawiarni, sklepie czy w hotelu. W palarni Passalacqua już od lat ziarna zamienia się w emocje, dbając przy tym o specyficzną, neapolitańską tradycję wypalania kawy. Mocniejszą i ciemniejszą niż na północy Włoch.

Ziarna tej kawy pochodzą z różnych regionów świata: Jamajki, Meksyku, Wietnamu, z Kenii, Indii, Gwatemali. Połączenie aromatów i smaków w jednej mieszance kawy jest niezbitym dowodem na kreatywność i profesjonalizm jej twórców, świadczy o niezwykłych umiejętnościach sommelierów kawowych danej palarni. Degustatorzy tworzą kompozycje zrównoważone, pełne harmonii, ale wciąż nowe i zaskakujące podniebienia kawoszy. Zamiłowanie do kawy idzie tu w parze z zamiłowaniem do barw żywych i słonecznych, odzwierciedlających piękno i koloryt tutejszych pejzaży i ostrego południowego słońca Kampanii. Wiele opakowań produktów Passalacqua zostało oryginalnie zaprojektowanych w ciepłych, zdecydowanych kolorach.

Charakterystyka kawy Passalacqua Cremador

  • arabika 70%, robusta 30 %
  • palenie mocne
  • stopień mielenia - uniwersalny
  • intensywny i pełny smak
  • mocny aromat

 

Termin przydatności: Sierpień 2020r

Gatunek kawy Mieszanka Arabica i Robusta
Rodzaj kawy czarna zwykła

 

Kawa Passalacqua Cremador - mocno palona

Ta kawa pochodzi z włoskiej palarni, która wypala prawie 4 tysiące kilogramów kawy dziennie. Zamiłowanie do doskonałej kawy, jakie kultywuje się w palarni, sprawia, że już na wstępnym etapie przygotowywania mieszanki, przywiązuje się ogromną wagę do wyboru plantacji, z których z kolei wybiera się najlepsze ziarna. Ta wstępna selekcja ziaren kawy decyduje o wysokiej jakości produktu końcowego, czyli tego, co dostaje się w ręce klienta w kawiarni, sklepie czy w hotelu. W palarni Passalacqua już od lat ziarna zamienia się w emocje, dbając przy tym o specyficzną, neapolitańską tradycję wypalania kawy. Mocniejszą i ciemniejszą niż na północy Włoch.

Ziarna tej kawy pochodzą z różnych regionów świata: Jamajki, Meksyku, Wietnamu, z Kenii, Indii, Gwatemali. Połączenie aromatów i smaków w jednej mieszance kawy jest niezbitym dowodem na kreatywność i profesjonalizm jej twórców, świadczy o niezwykłych umiejętnościach sommelierów kawowych danej palarni. Degustatorzy tworzą kompozycje zrównoważone, pełne harmonii, ale wciąż nowe i zaskakujące podniebienia kawoszy. Zamiłowanie do kawy idzie tu w parze z zamiłowaniem do barw żywych i słonecznych, odzwierciedlających piękno i koloryt tutejszych pejzaży i ostrego południowego słońca Kampanii. Wiele opakowań produktów Passalacqua zostało oryginalnie zaprojektowanych w ciepłych, zdecydowanych kolorach.

Charakterystyka kawy Passalacqua Cremador

  • arabika 70%, robusta 30 %
  • palenie mocne
  • stopień mielenia - uniwersalny
  • intensywny i pełny smak
  • mocny aromat

 

Termin przydatności: Sierpień 2020r

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.